Tip vd Week (2)

Op 2 oktober 2019 selecteerde Michiel Cox het zeer korte verhaal Twee kijkers als Tip van de Week op Azerty Factor, de site met fijne leeswaren van Creatief Schrijven.

“Het begin van de column is erg sterk: Rudy Lavreysen geeft een fijngevoelige beschrijving van een mensensoort die we allemaal kennen. Hij geeft ze zelfs een naam: kijkers, oudere mannen die het jachtige leven van een afstand bekijken. De observatie van de mannen is scherp en goed gedoseerd. 

Ook de opbouw van het stukje zit goed in elkaar: de kijkende mannen worden langzaam onthuld. En als je denkt dat je alles weet, komt er nog een extra laag tevoorschijn: het persoonlijke. Het blijkt dat de eerdere beschrijving een aanloop is naar wat de schrijver zelf meemaakte – hoe hij zelf ging kijken naar de kijkers en door hun blik de wereld zag.”

Lees hier de volledige recensie

Related Post

Tip vd Week (3)Tip vd Week (3)

Op 16 oktober 2019 selecteerde Tine Mortier Het kappersritueel als Tip van de Week op Azerty Factor, de site met fijne leeswaren van Creatief Schrijven. “Rudi had mij met zijn openingszin al