Tuur

Er verschenen ondertussen tussen twee boekjes van Tuur. “De valse tanden van Tuur” en “Tuur en de Tutterweg”. Mijn compagnon voor deze twee peuterboekjes is Els Vingerhoets. Zij zorgde voor de prachtige illustraties.

De valse tanden van Tuur

In De valse tanden van Tuur moeten de melktandjes van Tuur wisselen. Een bezoek aan de tandarts valt niet uit te sluiten. Maar daar heeft Tuur het niet zo op begrepen. Gelukkig is zijn opa er om hem te helpen. Het avontuur zorgt voor de nodige herkenbaarheid en een grappige noot bij het voorlezen.

Het initiatief voor dit nieuwe prentenboek werd genomen door het Kompas, het Lommelse Huis van het Kind. Alle vijfjarigen kinderen in Lommel ontvangen een gratis exemplaar van het prentenboek. Om ouders aan te sporen om een gratis tandartsbezoek met de kinderen niet uit te stellen, maar ook voor het leesplezier dat ze eraan beleven. De zorg voor mooie tandjes en voorleespret beginnen allebei op jonge leeftijd.

Tuur en de Tutterweg

Tuur kan zijn tutje niet missen. Tot hij op een dag bij het spelen een elfje ontmoet dat niet meer kan vliegen. Misschien kan Tuur met zijn tutter helpen?

Het is een grappig en spannend boek, dat kleuters goed op weg helpt om zonder tutje verder te gaan. 

Ondertussen staat het prentenboek ook als filmpje op YouTube:

Interesse om de boekjes te kopen? Ze werden uitgegeven bij de Stad Lommel en zijn o.a. verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel Lommel. Je mag me ook altijd een seintje geven als je interesse hebt om ze te kopen. Ze kosten € 5 per stuk.

Related Post

Reveil 2017Reveil 2017

In 2017 publiceerde Reveil voor de tweede keer een boek met ‘Vergeten verhalen’. Hierin werd het verhaal ‘Het bankje’ opgenomen: Het bankje Als ik er kom, moet ik altijd aan

Reveil 2019Reveil 2019

Het verhaal ‘Roger that’ werd in 2019 geselecteerd voor het Reveil verhalenboek, naast verhalen en poëzie van o.a. Leen Raats, Bart Steenhaut en B.P. Arend. Roger that Als hij met